середу, 15 червня 2011 р.

Ciasto z rabarbarem/Пиріг з ревенем




















pl/version

  Wszystko się zaczęło od białęk. Kiedy moja sąsiadka piekłą ciasto biszkoptowe z pianą zapomniała dodać tą pianą do swojego ciasta, więc skorzystałęm na tym:). Robiąc porządki w lodówcę znalazłem rabarbar i wykombinowałem ciasto

Ciasto: 
2 szt rabarbaru, 
2 jajka, 
5 łyżek gęstej śmietany, 
3 łyżki oleju, 
150gr mąki, 
2 l. proszku do pieczenia, 
1 szklanka cukru
 Piana:
 2 białka, 
2 łyżki cukru
  
Sposób przygotowania:
 Ubić jajka z cukrem, dodać olej, śmietanę i wymieszać, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. W misce ubić białka z cukrem, potem pianę powoli dodajmey do ciasta i mieszamy, ale powoli żeby nie "rozwalić" piany. Wylewamy wszystko na blachę i pieczemy 30min 170C.  

Smacznego



















ua/version

   Все почалось з яєчних білків. Коли моя сусідка по помешканні, готувала бисквіт з білковою піною і в результаті якої не виклала, залишила мені. Тож мої думки сконцентрувались на тому, куди застосувати готову піну. Відкривши холодильник я побачив румбамбар (ревень) от і прийшов мені в голову легкий пиріг з його участю.

Тісто:
2 стебла ревеню,
2 цілих яйця,
5 ложок густої сметани,
3 ложки олії,
150 гр. борошна,
2 ст. л. поршка до печива,
стакан цукру.
Піна:
2 білки,
2 ложки цукру.
Спосіб приготування:
   У високій мисці взбити яйця з цукром, додати олію, сметану, перемішати. До кремоподібної консистенції додаєм борошно з порошком до печива, перемішуєм. В окремій посудині взбити білки з цукром до піни. Акуратно помало вмішуєм готову піну у тісто так щоб не зруйнувати піни (це для пухкого тіста). Заливаєм на бляху і зверху викладуєм порізаний ревень. Пекти 30 хв. при 170 С

Смачного

Немає коментарів:

Дописати коментар