pl/version
Wszystko się zaczęło od białęk. Kiedy moja sąsiadka piekłą ciasto biszkoptowe z pianą zapomniała dodać tą pianą do swojego ciasta, więc skorzystałęm na tym:). Robiąc porządki w lodówcę znalazłem rabarbar i wykombinowałem ciasto
Ciasto:
2 szt rabarbaru,
2 jajka,
5 łyżek gęstej śmietany,
3 łyżki oleju,
150gr mąki,
2 l. proszku do pieczenia,
1 szklanka cukru
Piana:
2 białka,
2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Ubić jajka z cukrem, dodać olej, śmietanę i wymieszać, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. W misce ubić białka z cukrem, potem pianę powoli dodajmey do ciasta i mieszamy, ale powoli żeby nie "rozwalić" piany. Wylewamy wszystko na blachę i pieczemy 30min 170C. Smacznego
ua/version
Все почалось з яєчних білків. Коли моя сусідка по помешканні, готувала бисквіт з білковою піною і в результаті якої не виклала, залишила мені. Тож мої думки сконцентрувались на тому, куди застосувати готову піну. Відкривши холодильник я побачив румбамбар (ревень) от і прийшов мені в голову легкий пиріг з його участю.
Тісто:
2 стебла ревеню,
2 цілих яйця,
5 ложок густої сметани,
3 ложки олії,
150 гр. борошна,
2 стебла ревеню,
2 цілих яйця,
5 ложок густої сметани,
3 ложки олії,
150 гр. борошна,
2 ст. л. поршка до печива,
стакан цукру.
Піна:
2 білки,
2 ложки цукру.
2 білки,
2 ложки цукру.
Спосіб приготування:
У високій мисці взбити яйця з цукром, додати олію, сметану, перемішати. До кремоподібної консистенції додаєм борошно з порошком до печива, перемішуєм. В окремій посудині взбити білки з цукром до піни. Акуратно помало вмішуєм готову піну у тісто так щоб не зруйнувати піни (це для пухкого тіста). Заливаєм на бляху і зверху викладуєм порізаний ревень. Пекти 30 хв. при 170 С
У високій мисці взбити яйця з цукром, додати олію, сметану, перемішати. До кремоподібної консистенції додаєм борошно з порошком до печива, перемішуєм. В окремій посудині взбити білки з цукром до піни. Акуратно помало вмішуєм готову піну у тісто так щоб не зруйнувати піни (це для пухкого тіста). Заливаєм на бляху і зверху викладуєм порізаний ревень. Пекти 30 хв. при 170 С
Немає коментарів:
Дописати коментар